Kié lett a föld?

traktorszantKedves Olvasó!
Akiket érdekel, az részleteiben is elolvashatja Dr. Ángyán József legújabb, immár teljes körű elemzése a Fejér megyei állami földek árverezési eredményeiről.
„Az állam tulajdonában lévő közös nemzeti földvagyonunk – a villámgyors lebonyolítás tényeiből következtethetően bizonyára hosszasan előkészített, majd 2015 nyarán, a migrációs válság árnyékában, hirtelen bejelentett – kiárusítását a kormányzat részéről először hírzárlat övezte, majd a szándék nyilvánosságra kerülését követő tiltakozások hatására erősödő, sok azonnal szembetűnő, nyilvánvaló hazugságot és a közvéleményt félrevezető csúsztatást is tartalmazó kommunikációs propagandakampány kísérte. Számos nyilatkozat elhangzott, ám arra az egyszerű kérdésre, hogy miért is kell az állami földeket dobra verni, arra észérvek, értelmes magyarázatok alig születtek. Ahhoz, hogy a tényleges érdekeket, szándékokat és folyamatokat, a lépés valóságos – az egész társadalmat érintő – veszélyeit, fenyegetéseit megértsük, érdemes a közelmúltban törvénnyel is lezárt „Földet a gazdáknak!” program hátterét és tényeit is elemezni.” [Dr. Ángyán József]

A teljes anyag letölthető a www.kielegyenafold.hu honlapról

*

Ide kapcsolható, hogy a karácsonyi ünnepek előtt, a másra irányuló figyelmet kihasználva, a Fidesz kormány hozzáfogott, hogy a nemzeti érdekkel ellentétes környezet- és természetvédelem felszámolásával, újabb földeket juttasson fillérekért az agrár lobbiban ülő klientúrájának. Ezzel kapcsolatban az Élőlánc Magyarországért Mozgalom az alábbi közleményt adta ki:     

Az Élőlánc Magyarországért felhívja a közvélemény figyelmét és figyelmezteti a kormányt arra, hogy törvényeink és jogszabályaink betartatása és az ezzel szükségszerűen együtt járó ellenőrzés a közjót szolgálja, az ezzel a feladattal megbízott állami szerveink minél magasabb színvonalú működése tehát közérdek. A környezet- és természetvédelmi közigazgatási hatóságok átszervezés címén végrehajtásra kerülő felszámolása és az ott dolgozó szakemberek szétszóratása csak akkor szolgálná hazánk és mindannyiunk érdekét, ha az az ellenőrző munka hatékonyságának növekedésével, a közjó eddigieknél magasabb színvonalú szolgálatával járna. A kormány azonban az évek során eddigi tevékenységével egyértelművé tette, hogy számára a környezet- és természet védelme, természeti örökségünk és ezáltal egy élhető Magyarország megőrzése, akadály céljai megvalósításának útjában.
Meggyőződésünk, hogy az állam kizárólagos hatáskörében lévő ellenőrzési rendszer mostani átalakítása a közjó, a magyar nép érdekének szolgálata helyett különböző gazdasági érdekkörök mozgásterét hivatott a közjó ellenében növelni. A kormány e döntésével, úgy tűnik, ismét elárulja saját népét, és a magyar nemzet érdekeit mások érdekeinek veti alá.

2016. december 22.

az Élőlánc Magyarországért elnöksége

Forrás: http://os.mti.hu/…/12…/az_elolanc_magyarorszagert_kozlemenye

szozattv


szozat a tiszta hang
  2023.06.10.11.XVI.Szent_Korona_Konferencia03 2023.06.10.11.XVI.Szent_Korona_Konferencia03 Családom bhi 2023október 31 Históriás szabadegyetem 2023 06 02 2023. 02. 25. SZENT KORONA DÉLUTÁNOK03istenszülőMeghívó két oldalonszekelyfold-november Szaszregen-december2022 pusztaszabolcs-1Meghivo Orosz Ors Szoborsors aink c könyv bemutatójára Gyóni_kötet Patriotak-Kronikaja-4.1 
 
szentkorona orszagaert alapitvany logo

 


egyesuletkopf