Levél az olvasóhoz - 2015. 7. hó

A nagy pénztömegek mozgása és a
politikai fejlemények között párhuzamok mutathatók!
                  (Milton Friedman Nobel díjas közgazdász)

 

Nyár van. Bár az időjárás a globális felmelegedés miatt erősen hisztérikus, hol megfagyunk, hol megsülünk, agyonver a felhőszakadásokkal jött jégeső, de azért nyár van.
Ezt mi sem jelzi jobban, hogy a magát politikai elitnek tartó, extra fizetést hazavivő parlamenti bohócok gyülekezete, éves semmittevésük után, a jól megérdemeltnek vélt szabadságra készülődnek. Forró mindennapok következhetnek a Kárpát-medencében, de nemcsak meteorológiai értelemben, mert nyár van, a nagy mozgások évszaka!
    Bár nyár van, a keresztény kurzus kormányának, a saját jól felfogott érdekében kezelnie kell a nagyszámú és elégedetlen devizahitelest, hisz Varga István nemzeti jogvédő közgazdász szerint »a forintosítás során a csalás ténye ismét megvalósult.« Nyár van, a kedvezőnek vélt időben egyre szaporodnak a migráns hullámok. Az első esetében egyértelmű az idill: miközben a politikai elit közéleti mű adok-kapokat játszik, azért nyugodttan ülhetnek a helyükön, hisz a klasszikus ideológiáknál erősebben hat a piaci-üzleti élet logikája, a parlamentáris hatalom új mágnásai is, nem pártállás, hanem a tulajdonjogok alapján különülnek el a nagy színjátékon kívül. A vagyon feletti korlátlan uralomhoz két legfontosabb garanciáját már megteremtette: zavartalan befolyás a jogalkotásban és a jogérvényesítésben. Ezért a saját érdekeiket cserkelő pénzpiaci csoportoknak és kijáró embereiknek, a parlamenti képviselőknek, és a közérdek által vezérelt társadalom képviselőinek küzdelme egyre esélytelenebb az utóbbiak szempontjából. Láthatjuk, a nemzetállamok ilyen vagy olyan okból »lázadó« vezetői, bár kísérleteket tesznek, hogy korlátozzák a tőke szabad, de kártékony áramlását, mérsékeljék társadalomellenes hatásait, az elszegényedést s annak következményeit, rendre meghátrálnak. A nemzetközi korporációk és bankok tulajdonosai – akár maffia módszerekkel –  a világszerte gőzerővel kikényszerített globalizáció segítségével gyakorlatilag felügyeletet bírnak a jegybankok és így a kormányok felett. De azért nyár van… Az egyik pénzpiaci manipulátor is elszólta magát: a 300 Ft-os CHF és jóval háromszáz feletti EUR szinttel kacérkodva telhet majd a nap, érdemi változást egyelőre miért várunk, ahhoz a piaci szereplők jelenleg szabadságát Malibun, vagy Dubaiban ejtőző 90%-ának visszatérte lenne szükséges. Addig pedig merüljünk el az önfeledt boldogság langyos vízzel teli medencéjében, mantrázzuk, hogy rendben vannak a dolgok, és ne olvasgassunk százmilliós bukott ügyletek után is milliókat kereső hatékony és szakértő állami vállalati vezetőkről, ejtőernyősökről, ingatlan és termőföldügyekről, panamázásról, meg úgy általában a magyar politika történéseiről, mert csak idegesek leszünk. Szóval nyár van?! És reménykedjünk együtt abban, hogy a globális felmelegedésnek köszönhetően egyszer a banántermelést is be tudjuk indítani, hogy teljes legyen a hasonlatosság…  
    Bár nyár van, a new-yorki székhelyű zsidó Rágalmazásellenes Liga aktív irányításával zajló, a Világhatalom képviselőinek célja, Cecil Rhodes(1) öröksége, vagyishogy létrehozni a pénzügyi ellenőrzés olyan magánkézben lévő világrendszerét, amely képes uralni valamennyi ország politikai rendszerét és a világgazdaság egészét Európa hezitálása, új, tőkeellenes társadalmi csoportjai miatt lelassult. Ezért kell már egy jó évtizede az Egyesült Államok, a világ csendőre asszisztálásával újabb és újabb háborúkat, forradalmakat kirobbantani Afganisztánban, az arab világban, vagy legutóbb Ukrajnában. Az innen elűzöttek, elmenekültek irányított célja egyértelműen Európa, amelynek etnikai szétzilálása egyenes út a multikulturális, agymosott, engedelmes, fogyasztói társadalmi lét felé. Ne legyenek illúzióink, hisz amikor a brit zsidó Cecil Rhodes a Rotschildokkal létrehozta  a  nemzetek felett uralkodó univerzális intézményeket, a Hálózat háttérhatalmát, amelynél a világkormány a hatalomgyakorlás privatizált formája, integrálta és alávetette az egyes államok hatalmi elitjét, pénzbirodalmi befolyása kiterjed a nemzetállamok kormányaira, törvényhozó és végrehajtó szerveire, háborúkat eszkalálva akár a profit érdekében. Az Orbán kormány most és csak, saját jól felfogott hatalommegtartásának érdekében, szembefordulva más szabadkőműves páholyokkal, egy primitív, nemzeti konzultációnak nevezett propaganda hadjáratra hivatkozva pánikszerű kerítésépítésbe fogott, a szétvert határőrség és honvédség megléte híján. Ez rossz hír a faji integráció buzgó és kérlelhetetlen élharcosainak, a liberális tábor ortodoxainak. Bár azért a képmutató lényegét ismét nem tagadták meg szabadelvű őkegyelmésségeik. Miközben látványosan támadták az illegális menekülteket korlátozó intézkedéseket, sajnálkozva nincstelenségük és elesettségük miatt, 60 milliós nagyságrendű összegért gusztustalan óriásplakátokon ostromolja az aktuális hatalmat, saját uralmának és Magyarország mézesbödönének újabb birtoklásáért. De azért nyár van!
    Vannak azért bíztató jelek is, mintha ébredne Európa. Egy újkori filozófiai  elemző állítja, az intellektus, az értelem egy áthatolás az elmén. Felöleli, áthatja és meghaladja a rációt és  mindazt, ami a ráció körébe tartozik. Ugyanekkor a szellem az és a szellemi, ami a gondolkodó ember legfőbb hivatkozási pontja. Jelenlegi helyzetünkben azonban szerencsére az ésszerűség és a szellem gyakran kapcsolódik. I Wallerstein világhírű szociológus  professzor szerint: »A jelenlegi válság része a kapitalizmus végső válságának, amely visszafordíthatatlan. A kapitalizmus a végét járja.« Az első jelek  bíztatóak, a görög  baloldali kormány az euróválsággal kapcsolatosan eltanácsolta a Világbank képviselőit, a hellén patrióták és  munkások molinóját kifeszítették az Akropoliszra: »Európa Népei Lázadjatok«. Új hajnalt!  
    

1.    A Cecil Rhodes Társaság legbelső magja 1891 márciusában alakult Rhodes pénzén, Rothschild körében.

Cságoly Péterfia Béla
főszerkesztő

szozattv


szozat a tiszta hang
  2023.06.10.11.XVI.Szent_Korona_Konferencia03 2023.06.10.11.XVI.Szent_Korona_Konferencia03 Családom bhi 2023október 31 Históriás szabadegyetem 2023 06 02 2023. 02. 25. SZENT KORONA DÉLUTÁNOK03istenszülőMeghívó két oldalonszekelyfold-november Szaszregen-december2022 pusztaszabolcs-1Meghivo Orosz Ors Szoborsors aink c könyv bemutatójára Gyóni_kötet Patriotak-Kronikaja-4.1 
 
szentkorona orszagaert alapitvany logo

 


egyesuletkopf