Szergej Kuzicskin

Szergej KuzicskinSzergej Kuzicskin író, költő, meseíró, a „Новый Енисенский Литератор» irodalmi periodika főszerkesztője.  1958-ban született az Irkutszki terület Tajset nevű kisvárosában. Az A.M. Gorkij Irodalmi Főiskolán végzett, Moszkvában. Ezt követően különböző irodalmi lapoknál dolgozott az Irkutszki, Altaji, Krasznojárszki körzetekben. Számos lapban publikálta írásait.
Több írását publikálták Moszkvában is, ezen kívül Ukrajnában, Norvégiában és az USA-ban jelentek meg művei. Prózaírónak tartja magát, de kiadták verseit és meséit is. Jelentős irodalomszervezői és irodalomtörténészi munkássága is.  Ez utóbbi részeként összegyűjtötte, feldolgozta és kiadta a Magyarország területénél huszonötször nagyobb Krasznojarszki térség irodalomtörténetét számba véve, a XVIII – XXI. századi költők, prózaírók munkásságát felölelő köteteket. Több irodalmi díj tulajdonosa. A gyermek és ifjúsági irodalomban betöltött szerepéért és munkásságáért A. N. Tolsztoj díjban részesítették.

szozattv


szozat a tiszta hang
 SZAKC_Hirlevel_2022_08_31meghivo2Gyóni kötetképsissistalMÖD 2022.június 18-meghívó-1 oldalasKét film szórólap Trianon plakat NET 2022 Kiállítás szózatba 1 szozat a tiszta hangEUCHARKirályfesztSacra HungariaSacra HungariaSacra HungariaKOFESZTszozat a tiszta hangszozat a tiszta hangszozat a tiszta hang pálosokszozat a tiszta hangszozat a tiszta hang 
 Patriotak-Kronikaja-4.1 
 
szentkorona orszagaert alapitvany logo

 


egyesuletkopf