Margaréta Aly lapkiadó igazgató, költő

Margareta AlyA kazahsztáni Alma-Atában született1959-ben,. A Szovjetunió felbomlása után Moszkvában telepedett le, ahol a Natália Nyeszterova Akadémián diplomázott. Tíz évig az Állami Majakovszkij Múzeum munkatársaként dogozott. Filozófiai és költészettani tanulmányait követően szerezte meg második diplomáját. Az új orosz avantgárd jelentős alakja. Az Orosz Írószövetség és PEN Club tagja. A „ДООС” könyv és lapkiadó igazgatója. Ez a kiadó adja ki az új orosz avantgárdé egyik legfontosabb orgánumát, a „Журнал ПОэтов” folyóiratot, melyet a ma már klasszikus, világhírű költő Andrej Voznyeszenszkij alapított az élő klasszikus Konsztantin Kedrovval együtt. 

Margaréta Aly hívta életre 2006-ban az azóta nagy presztízsre szert tett Eurázsiai Irodalmi Fesztivált,, a „ЛиФФт”-et. Irodalom és kultúraszervező tevékenységéért, költészeti és képzőművészeti munkásságáért számos elismerésben részesült, melyek közül kiemelkedik a David Burljuk díj. Hét szerzői kötet mellett több jelentős antológia szerkesztője.

 

szozattv


szozat a tiszta hang
 SZAKC_Hirlevel_2022_08_31meghivo2Gyóni kötetképsissistalMÖD 2022.június 18-meghívó-1 oldalasKét film szórólap Trianon plakat NET 2022 Kiállítás szózatba 1 szozat a tiszta hangEUCHARKirályfesztSacra HungariaSacra HungariaSacra HungariaKOFESZTszozat a tiszta hangszozat a tiszta hangszozat a tiszta hang pálosokszozat a tiszta hangszozat a tiszta hang 
 Patriotak-Kronikaja-4.1 
 
szentkorona orszagaert alapitvany logo

 


egyesuletkopf