Édes Anna: Tangó

A táncosnő az öltözőjében ült a tükör előtt és fésülte hosszú, barna haját, majd kontyba tűzte. Felállt és még egy pillantást vetett magára. Combközépig felhasított, egyszerű fekete ruháját elől ezüst minták törték meg. Izgatott volt. A partnere beteg lett, ma egy ismeretlen fiúval táncol. A főnöknek az utolsó pillanatban sikerült egyeztetni, egy ideig úgy látszott, nem is tud jönni.
– Ezt hogy gondolod? Olyannal táncoljak, akit nem ismerek? Biztos a bukás! A tangó nem disco tánc! Sok idő, amíg összehangolódnak a párok, még ha napi szinten táncolnak is! –mondta a lány, nagyon mérges volt!
– Ne félj, olyan táncost szereztem, aki érti a dolgát, nem lesz baj!
– Ne győzködj, nem te viszed a bőröd a vásárra!
A főnök titokzatosan mosolygott, aztán megbeszélték, ha nem megy, majd kitalálnak valamit, „sérülést, bokaficamot”, és leállítja az előadást. A lány nem túl lelkesen indult a táncterembe, már majdnem odaért, amikor meglátta a fiút. A srác háttal állt, beszélgetett valakivel. Aztán megfordult. Alex? A lány döbbenten megállt. A fiú a lányra nézett és egy pillanat múlva már szorosan ölelték egymást.
– Engedj már el! – mondta a lány és nevetett. Mindjárt kezdünk. Legalább a tánccal nem lesz baj, összeszokott páros vagyunk – a fiú rajongással nézte.
– Szép vagy! Semmit sem változtál.
– Hazudós!- nevetett a lány.
– Gyerünk fiatalok – kezdünk, jött sietve a főnök. Rákacsintott a lányra, miután beszélt a fiúval, tudja már, nagy szerelem volt az övék, de a fiú elhagyta. A lány soha nem bocsátott meg neki. Külön-külön mentek be a tánctérbe. A fiú háttal állt a lány pedig úgy tett, mint aki akkor veszi észre, büszkén körbejárta. Mielőtt túlságosan eltávolodott volna, a fiú fel sem nézett, csak elkapta a lány csuklóját és magához rántotta. A lány átölelte, az arcuk összeért, mint azon az első éjszakán. Valami érthetetlen erő, különös vonzás, polaritás lökte őket egymáshoz. Sokáig csak keringtek egymás körül. Napról napra fogyott a távolság. Komolyan, nevetve, vágyakozva – vakon szerették egymást. A lány becsukta a szemét, szinte egy helyben állva ringatóznak. Aztán felgyorsult a zene. A lány most már figyelte a fiú minden rezdülését. Egy folyamatos, nonverbális „párbeszédre” volt szükség közöttük a tánc minden pillanatában. A fiú improvizált, a lány követte, ehhez nagy figyelem kell. Feküdtek egymás mellet a nagy franciaágyon, a félhomályos szobában. Nyelvük lágyan, érzékien táncolt A szerelem és a vágy egyre türelmetlenebbül követelte egymást. A szerelem szégyenlősen nevetett, de a vágy erős volt, így hát, a szerelem megadta magát. A lány teste életre kelt. Mellbimbói nekifeszültek a fiú forró bőrének. Karcsú lábaival átölelte a fiú derekát.
A zene egyre vadabbul lüktetett, a lépéskombinációk pontosan, teljes összhangot teremtve követték egymást. A tánc már tüzesen vad, szenvedélyes lobogással, üstökösként töltötte be a táncteret. A fiú szenvedélye elsodorta a lányt.
Hosszan, egyszerre gyengéden, és mégis vadul szeretkeztek. A lány szemeiben a fiú szerelme ezer színes fáklyaként lobogott.
A zene hirtelen elhallgatott. Egy pillanatig mozdulatlanul, fáradtan, boldogan, levegőért kapkodva álltak. Aztán kitört az ováció. Eszméletlen volt a siker! A lány a virágokat szedegette a földről, tudta, nem lehet több tangó a fiúval, de amíg él, viszi emlékét, tüzét ennek a mindent elsöprő szerelemnek. Talán egyszer majd jön valaki, aki újra értelmet ad ennek a táncnak.

szozattv


szozat a tiszta hang Trikolor Gala 2020 Stefania REGISZT Trikolor Gala 2020 Stefania REGISZT Trikolor Gala 2020 Stefania REGISZT Trikolor Gala 2020 Stefania REGISZT Trikolor Gala 2020 Stefania REGISZT Rátkai 2020 01 30 jorafordulopal vers2020a Patriotak-Kronikaja-4.1
 
szentkorona orszagaert alapitvany logo

 


egyesuletkopf