Jankovics Zoltán: A harmadik szem

Jólesőnek éppen nem nevezhető álmomból a telefon fülsértő rikoltozása riasztott fel. (Ideje lenne csengőhangot cserélnem.) Kellett egy kis idő, mire visszaszivárgott az öntudatom, és kótyagos fejjel eljutottam az asztalig, ahol a mobilom mellett még ott állt egy gusztustalan, barnásra cserepesedett csészében a révülős teám maradéka. A jelek szerint kissé túladagoltam a főzetet. Nem először fordul elő, amióta öcsém az ukránoktól szerzi be a gyógyfüveket. Talán át kellene állnom öngyújtógázra, ennél a pokoli émelygésnél még az is jobb. Vagy inkább felhagyni az egész spiri-pop biznisszel a fenébe. Csak hát enni-inni, ruházkodni akkor is kell, ha az embernek történetesen hónapok óta nincs munkája. A hiszékenység pedig még mindig jó üzlet. Nagyon jó.
A készülék közben elhallgatott, majd kisvártatva újra csengeni kezdett.
- Tessék, Harmadik szem Kft., révülés, jövőbe látás, paranormális érzékelés. Miben segíthetek?
- Te idióta!
- Önnek is szép napot uram. Ha bemutatkozna, és kicsit pontosabban megfogalmazná, hogy mit szeretne...
- Azt szeretném, ha marha gyorsan lehúzódnál! Itt szüttyögsz előttem az ízléstelen reklámmatricás-hieroglifás furgonoddal hetvennel Hejőpapi óta a belső sávban, miközben az egész hármas kong az ürességtől. És hogy ki vagyok? A lila chrysleres mögötted. Ha nem a jövőbe lesegetnél, hanem a visszapillantódba, akkor már régen rájöhettél volna magadtól is te táltos majom!
Az erős belépő okozta sokk ellenére lassanként kezdett összeállni a kép. Első reakcióként ugyan sarkon fordultam, vajon tényleg van-e mögöttem valaki, de azután az ablakhoz siettem, ahol konstatáltam, hogy az öreg céges furgonom valóban nincs a szokott helyén a parkolóban. Kisvártatva felderengett, hogy az öcsém kérte kölcsön valami kihagyhatatlan üzlethez, amit egy Igor nevű félmaffiózóval szándékozott lebonyolítani Beregmittudoménmi határában.
- Zodiákus szimbólumok.
- Miii?!
- Nem hieroglifák, hanem zodiákus szimbólumok vannak a kocsin. Az ízléstelenséget pedig kikérem magamnak. A matricák nem az Ön szájíze, hanem bizonyos térrendezési vezérelvek alapján kerültek a nekik megfelelő helyre. Különben is: egyáltalán nem mindegy, hogy hieroglifa vagy zodiákus, ugyanis az állatöv jegyei nagyban meghatározzák a...
- Na fejezd be gyorsan Nostradamus, aztán igyekezzél kifelé! Nem érek rá a hülyeségeidre. Mennék jobbról, de akkor nem lennék okosabb nálad. Tanulj szépen tőlem, és legyél te is szabálykövető! De hamar ám, mert kihozol a béketűrésből!
- Igenis tanár úr, csak annyi türelmet kérek, amíg megtalálom az indexet. Ritkán használom ugyanis, de a szabálykövetéshez most elengedhetetlen...
- Hogy az a jó édes...!
Kinyomtam a hívást, mert már kezdett agresszívvé válni, és az nekem nem kenyerem. Nem fér össze a spiritualitással. Előkerestem a noteszemet, abból az öcsém éppen aktuális telefonszámát (havonta váltja az ilyen-olyan hitelezői zaklatások és fenyegetések miatt), és komótosan bepötyögtem.
-Cső bátyó, mi a kotta?
- Az a kotta öcsém, hogy Hejőpapi óta megy utánad egy amerikai padlizsán. Egy Chrysler, ha minden igaz. Az eleje már a rakteredben van, talán azért nem látod. Húzódj le előle légy oly szíves, hiszen tök üres a külső sáv!
A telefonban döbbent csend. (A háttérből élénk, gyors ritmusú, szaggatott dudálás.)
- Hát te ezt honnan a fenéből tudod?
- Paranormális érzékelés.
Ismét döbbent csend – ezúttal kissé hosszabb.
- Bátyus te tényleg? Most komolyan? Én szentül meg voltam győződve róla, hogy ez az egész harmadik szem dolog, meg tisztánlátás, meg klervojansz vagy mi a franc egy világnagy kamu a részedről.
- Úgy ismersz?
- Hááát... Őszintén szólva úgy.
- Akkor ideje felébredned öcsi. Lehúzódtál már?
- Még nem, de már majdnem nekiálltam.
- Csipkedd magad! És a kedvemért ezúttal használj indexet! Ne feledd, figyellek!
- Persze, persze.
- További jó utat. Aztán ha hazaérsz, összeülünk majd beszélgetni egy sör mellett. Van valami vicces mesélnivalóm.
- Feltétlenül bátyus. Feltétlenül.

szozattv


szozat a tiszta hang Trikolor Gala 2020 Stefania REGISZT Trikolor Gala 2020 Stefania REGISZT Trikolor Gala 2020 Stefania REGISZT Trikolor Gala 2020 Stefania REGISZT Trikolor Gala 2020 Stefania REGISZT Trikolor Gala 2020 Stefania REGISZT Trikolor Gala 2020 Stefania REGISZT Trikolor Gala 2020 Stefania REGISZT Rátkai 2020 01 30 jorafordulopal vers2020a Patriotak-Kronikaja-4.1
 
szentkorona orszagaert alapitvany logo

 


egyesuletkopf