Radnai István: SZÁZ ÉV TANULSÁGAI

olofsson placidOlofsson Placid atya a gyakorlati kereszténység megtestesítője. Maga az örömhír. Jóságos és elnéző humorával mindenkit magával ragad. Volt alkalmam hallgatni őt és találkozni, beszélgetni vele.

    Egyszer elkísérhettem a Szent Imre templomtól a Bartók Béla útig.

    Kitörölhetetlen benyomást tett rám, amit meg kell őrizni!

    Mindig örültem, amikor hírt hallottam róla, ha a médiában láthattam vagy hallhattam.

    Az embernek két fontos célja lehet a Földön: megőrizni önmagát, szeretteit, a rábízottakat és szellem értékeit, örökségét fenntartani, hiszen nem évülnek el.

    Ha Földbolygó megsemmisül, ami lehet a bibliai utolsó nap, a valódi érték nem múlik el. A valódi érték, amit a szellem alakít. A tudomány, a művészet, a munka az alkotás maga az, amit léleknek nevezhetünk. A világmindenségnek feltétlenül iránya és célja van.    

    Ne keseregjünk, keressük a mindennapi apró örömöket, mutassuk meg és éljük meg értékeinket, legyen - okkal - önbecsülésünk! Legyen kapaszkodónk mindenkor, aki bízik a jövőben, annak könnyebb az élet. a jövő maga az Isten, Jézus ígéretei.

    A múlt század viharai minden ágat letörtek volna, ha nem lettek volna ilyen erős emberek, akik köszönik az Úrnak, hogy csak annyi terhet rakott rájuk, amennyit elbírtak.

    A mai zavaros idők is olyan súllyal nehezednek ránk, hogy hittel tudjuk csak túlélni.

    Magyar Hazánk egyik legnagyobb értékünk, a másik a hit. A kettő egymás nélkül elképzelhetetlen.

    A szeretet tulajdonsága, minél többet adunk belőle, annál több marad. Ez a csodálatos kenyérszaporítás.

    Mindenkinek hordania kell a sorsát, a keresztjét, még ha Jézussal együtt leroskadunk is időnként a súlya alatt.    

    A megoldás nem a menekülés, nem a drog, nem az öngyilkosság, nem az élet kioltása - a mások életéé sem. A megoldás a türelem és az akarat. A siker tegyen alázatossá. A kudarc emlékeztessen az alázatosságra.

    Az életben számtalanszor találkozunk a véletlenekkel, amely a legnagyobb gondjainkat is megoldják.    

                                                         >>>2>>>

    Véletlenek? Placid atya élete a bizonyság, honnan erednek és ki irányítja az életünket, ha magunk is az igazság ösvényén akarunk haladni. És az igazság a széles útról, amely a vesztünkbe vinne, mindig visszaterel.    

    Nem búcsúzom Placid atyától! Éltető humorával és gyakorlati példájával köztünk van és segít minket.

    Lehet, hogy kérnünk sem kell.    

    *    

    OLOFSSON PLACID ATYA BENCÉS SZERZETES AZON KEVESEK KÖZÉ TARTOZOTT, AKIK ÉVETIZEDES GULÁG FOGSÁGBÓL HAZATÉRTEK. Töretlen lelkiereje példánk lehet!
    

    http://www.hirado.hu/2017/01/16/elhunyt-olofsson-placid-atya/

szozattv


szozat a tiszta hang
  pusztaszabolcs-1Meghivo Orosz Ors Szoborsors aink c könyv bemutatójára vargaelőadás SZAKC_Hirlevel_2022_08_31meghivo2Gyóni kötetképsissistalMÖD 2022.június 18-meghívó-1 oldalasKét film szórólap Trianon plakat NET 2022 Kiállítás szózatba 1 szozat a tiszta hangEUCHARKirályfesztSacra HungariaSacra HungariaSacra HungariaKOFESZTszozat a tiszta hangszozat a tiszta hangszozat a tiszta hang pálosokszozat a tiszta hangszozat a tiszta hang 
 Patriotak-Kronikaja-4.1 
 
szentkorona orszagaert alapitvany logo

 


egyesuletkopf