Mi lett velük? – Jóna Dávid írása

Vajon mi lett a mesehőseinkkel? Hiszen felnőttünk, felnőttek ők is, megöregedtek nyilván. Úgy képzelem, hogy Hófehérke éppen szemránckrémet rendel az interneten, törpéivel a facebookon tartja a kapcsolatot. hófehérkeJa, és a törpék. Utánanéztem. Amikor a bánya bezárt, ők szétszéledtek. Szende pirotechnikus lett, Szundi légiirányító, mellékesen egy kávés cég reklámarca, Hapci egy gyümölcslé (Hey-Ho) gyártó cégnél logisztikus, Morgó véleményvezér lett egy hírportálnál, Kuka elemző lett a Földtani Intézetben, Tudor az orvosi egyetemen tanít mikrobiológiát, Vigyor pedig kinőtte magát, ál néven ismert stand up humorista.

rumcájszMost már érdekelt a többi is. Rumcájsz az Erdészeti vállalattól ment nyugdíjba, hobby rablóként dolgozott tovább. Manka még a forgatások alatt elvált tőle és a városba költözött. Csibészke közgazdászként politikus lett.  Ne akard tudni a nevét!

 

lolkabolkaLolka, a lengyel Szolidaritásban tevékenykedett, állítólag nem régen járt itt Magyarországon is. Bolka, autóversenyző volt, fiatalon elhunyt (karam-bolka).

 

pumukliPumukli, ma H. Péter néven beszélgetős műsort vezet egy kereskedelmi csatornán.

 

micimackoMicimackó a „Százholdas pagony” étterem vezetője. És ma már kétszer akkora, mint volt.

 

 

 

 

 

régitvmaciA Tv maci is nyugdíjba ment, ma a Magyar Televízió Bojtár utcai Látogató Központjában él . Akik ismerik azt mondják, hogy belefáradt már.

 

mazsolaMazsola autósiskolát nyitott, Tádé ma is a Futrinka utcában lakik, jó a kapcsolatuk. Ott lakik még Cica Mica is, nem lett családja, a feminista mozgalomban tett szert (ismertségre).

 

 

gusztGusztáv mindenfélét próbált már, még fodrászüzletet is nyitott, jelenleg hipnotizőr.

 

 

mézgaMézga Géza ma is ragaszkodik negyven éves Wartburgjához. Gazdag életútját piheni kedvenc foteljában, s jellemzően a tv előtt ül és bosszankodik.
Amióta Aladár elköltözött nem tartják a kapcsolatot MZ/X-el sem. Mézga Gézáné született Rezovits Paula egy közvélemény-kutató cég referencia személye, vásárol, takarít, unokázik. Aladár az egyik leghíresebb reklámszakember hazánkban, s amire senki nem gondolt könnyűzenei sztár lett (avagy könnyű zenei sztár lett). Kriszta is zenél, de ő a magyar underground képviselője, civilben műkörmös, két gyermek anyja.  Máris szomszéd már nem szomszéd, elköltözött, szerinte az Akadémia még nem érett tudományos munkáinak befogadására. Emlékiratait írja, hagyományos írógépen, nehogy a CIA-é megtudja. Hufnágel Pisti ma kerületi rendőrkapitány Pesten.

frakkSajnos a Frakkból már szinte senki sem él. Károly bácsi szélütést kapott, Frakk utána halt. Irma néni, mint kisnyugdíjas visszahúzódva élt haláláig két macskájával Lukréciával és Szerénkével. A szomszéd fiú Lajcsika, ma válogatott labdarúgó.

 

 lúdasA politika és a mesevilág könnyen keveredik. A zoknibábok, ma pártpolitikai karriert futnak be. Az egyiket éppen Lúdas Matyi vezeti , egy másikat pinokkioPinokkió. A marionett bábok kis átképzéssel könnyen irányítható pártkatonák lettek. Mesének jobb volt.

Ja, a Superman! Olyan nincs. Az csak kitaláció!

szozattv


szozat a tiszta hang Trikolor Gala 2020 Stefania REGISZT Trikolor Gala 2020 Stefania REGISZT Trikolor Gala 2020 Stefania REGISZT Trikolor Gala 2020 Stefania REGISZT Trikolor Gala 2020 Stefania REGISZT Trikolor Gala 2020 Stefania REGISZT Trikolor Gala 2020 Stefania REGISZT Trikolor Gala 2020 Stefania REGISZT Rátkai 2020 01 30 jorafordulopal vers2020a Patriotak-Kronikaja-4.1
 
szentkorona orszagaert alapitvany logo

 


egyesuletkopf