Túrmezei Erzsébet: Karácsonyi Katica

Katicának egyszerre volt a születésnapja az Úr Jézussal. S ha jött a tél, és hulldogálni kezdett a hó, ha lekezdtek kipirult arccal karácsonyról sugdolóznia gyerekek, úgy érezte, hogy neki több köze van a karácsonyhoz, mint másnak, hiszen ő a kis Jézussal egy napon született. És ha Éva nagy alvóbabát kér, és Jutka korcsolyát, ő valami még nagyobbat, mindennél sokkal nagyobbat kérhet, mert ő azon az estén született, amikor a Megváltó Betlehemben. Valami egészen nagyot… de mi legyen az?

   Este is ezen gondolkozott kis ágyában, amíg csak le nem csukódott a szeme. És egyszerre csak tele lett fénnyel a szoba. Hófehér angyal suhant be az ablakon.

   -  Gyere velem, karácsonyi Katica. Gyere, válaszd ki karácsonyi ajándékodat.

   Egy kicsit repültek a fehér erdők-mezők felett, azután ragyogó kapuhoz értek. Az angyal megkopogtatta, a kapu kinyílt. Ó, volt a Mihályi bácsi kirakatában is sok szép játék, de mi volt Mihályi bácsi boltja ehhez az égi bolthoz képest! Kedves kisebb-nagyobb angyalok sürögtek-forogtak benne.

   -  Tessék, tessék, karácsonyi Katica, – kínálgatta az egyik kis angyal.

   -  Még ne válassz, Katica! – tanácsolta útitársa. – Még nem láttál mindent.

   És kivezette a szép égi boltból, keresztül a sötét kerten. Kis barlangba léptek be. Jászol volt benne, és a jászolban egy kicsiny gyermek. Ó, Katica gyorsan letérdelt. Ott térdelt már a jászol mellett az angyal is.

   -  Most már választhatsz! – súgta.

   -  De hogyan vigyem őt haza? – kérdezte a kislány, mert a szíve azt dobogta, hogy a Megváltót kell választania.

   -  Sose aggódj rajta! Elbírod!

   És szelíden odatette a kis Jézus karácsonyi Katica karjaiba. Katica ujjongani szeretett volna. Elindult haza. Mintha nem is ő vitte volna Jézust, hanem Jézus őt. Az éjszaka angyalok énekétől zengett. Igaz, hogy mindez csak álom volt, és karácsonyi Katicának fel kellett ébrednie, de kitanakodta édesanyjával, hogy a gyönyörű álom valóra válhat, ha ő igazán az Úr Jézust választja karácsonyi ajándékul. S akkor lesz még csak igazán karácsonyi Katica.

szozattv


szozat a tiszta hang
  2023.06.10.11.XVI.Szent_Korona_Konferencia03 2023.06.10.11.XVI.Szent_Korona_Konferencia03 Családom bhi 2023október 31 Históriás szabadegyetem 2023 06 02 2023. 02. 25. SZENT KORONA DÉLUTÁNOK03istenszülőMeghívó két oldalonszekelyfold-november Szaszregen-december2022 pusztaszabolcs-1Meghivo Orosz Ors Szoborsors aink c könyv bemutatójára Gyóni_kötet Patriotak-Kronikaja-4.1 
 
szentkorona orszagaert alapitvany logo

 


egyesuletkopf