Csíki Sándor: Székely-magyar állampolgárság 2104-ben

(- pamflet -)

Hőn szeretett, erdélyi magyar testvéreim! A legújabbuniós független Erdélyország hatalmas döntés elé érkezett. Életbevágó népszavazás lesz nemsokára nálunk, a csonka-anyaországi emberek magyar állampolgárságának odaítélése kérdésében.

A december 5-re kiírt voksolás végzetes választás elé állít majd valamennyiünket, ugyanis eme őstulok Gyurbány, aki mellesleg az Ősmagyarok Világszövetségének elnöke, nem tudott leülni tápos-csirke fenekére. Összeszedett 200 000 aláírást és kikényszerítette, hogy Erdély parlamentje kiírja ezt a nevetséges népszavazást.

Könyörögve kérlek benneteket, a nemes ügy érdekében egy-emberként fogjunk össze és szavazzunk mindannyian nemmel! Ne engedjünk az érzelmeknek! Tegye most félre mindenki nemzeti érzéseit és használja paraszti eszét. S üzleti érzékét.

Szuperül racionális, globalizált lelkületű, kedves erdélyi magyar nemzettársaim!

Nehogy az ég szerelmére igennel szavazzatok, mert borzalmas következményei lennének annak. Semmi értelme ugyanis, hogy egyik napról a másikra a mintegy 10 millió anyaországi jöttment hirtelen székely-magyar állampolgárságot nyerjen, majd végzetesen elárasszon bennünket, aztán felfalja előlünk a lágy kenyeret.

S egyáltalán kik ezek a csonka-országi honpolgárok? Magyarok ezek egyáltalán?

Ismerik vajon az ősi magyar nyelvet? S hallottak már az ősi magyar kultúráról, s annak egykor Erdélybe átmenekített intézményeiről? S vajon mit tudnak Kőrösi Csoma Sándor honfitársunkról, aki Székelyföldről elindulva kutatta hajdanán az őshazát? És álltak ők már a Keleti-Kárpátok konok búsbércein 2000 méter fellett, ahonnan a Fekete-tenger is szépen odalátszik? Vagy szundítottak életükben már egyet egy őscsendben, a 40 méteres havasi fenyőfák árnyékában? S vonszolták magukat májusban derékig érő hóban a madarasi Hargitán? Valószínű, hogy nem.

Hogy adjunk akkor ezeknek a kétes elemeknek székely-magyar állampolgárságot és erdélyi útlevelet? Hónapok alatt elárasztanák, majd tönkre tennék a mi jóléti Erdélyünket. Elégedjenek meg a Székely Igazolvánnyal. Azzal kedvezményesen utazhatnak Erdély nagyszerű útjain. És ingyen borvizet ihatnak Székelyföld hűs forrásaiból, vagy sót nyalhatnak Parajdon a sószikláknál és lubickolhatnak egyet Szovátán az édes-sós-meleg vizű, csoda Medve-tóban. Vagy tőlem akár mélyebb lélegzetet is vehetnek néha bérmentve a torjai Büdös-barlang kőlépcsőjén állva.

De minek nekik a székely-magyar állampolgárság? Hisz ott az épp körvonalazódó szülőföldalap. Amely szintén tele van előnyökkel. Évente biztosít számukra három cseppnyi székely köményest, egy negyed falat kürtős kalácsot és egy féltüdőnyi hargitai friss levegőt. Ezt az alapot tessék kihasználni, mert mindenki jól jár vele.

S nem jön a nyakunkra 5 millió anyaországi munkakerülő, 3 millió javíthatatlan képzelt beteg és 2 millió mohó nyugdíjas. Szakembereink kiszámították, túl sokba kerülnének nekünk. Nem mondhatunk le miattuk légkondicionált, új világunkról.

Különben végre-valahára megalakult az Új Kínai Veres Unió. Mi már két éve tagjai vagyunk. Rengeteg problémánkat megoldja. Ha teljesíti a feltételeket, Pannoniát is beveszik három év múlva. Újra megvalósul a nemzetegyesítés határok felett.

A kínai konyhát úgyis megszokta már a gyomruk. Több mint száz éve...

szozattv


szozat a tiszta hang
  2023.06.10.11.XVI.Szent_Korona_Konferencia03 2023.06.10.11.XVI.Szent_Korona_Konferencia03 Családom bhi 2023október 31 Históriás szabadegyetem 2023 06 02 2023. 02. 25. SZENT KORONA DÉLUTÁNOK03istenszülőMeghívó két oldalonszekelyfold-november Szaszregen-december2022 pusztaszabolcs-1Meghivo Orosz Ors Szoborsors aink c könyv bemutatójára Gyóni_kötet Patriotak-Kronikaja-4.1 
 
szentkorona orszagaert alapitvany logo

 


egyesuletkopf