A magyar vers ünnepe – VERSMONDÓ VERSENY

csillag

A MAGYAR VERS ÜNNEPE – VERSEK A MAGYARSÁGRÓL

 

A szülőföldhöz való hűség költője, Sajó Sándor születésének 146. évfordulója tiszteletére

„MAGYARNAK LENNI: NAGY S SZENT AKARAT!”

címmel a Palóc Társaság 2014-ben is meghirdeti a magyar költők hazafias verseinek szemléjét. A magyar vers ünnepére szeretettel hívja és várja nemzettársainkat az Ipoly mindkét partjáról, a Felvidékről, Magyarországról, a Délvidékről, Őrvidékről, Erdélyből, Kárpátaljáról, az egész Kárpáthazából.

A versmondók

- egy tetszés szerint választott Sajó Sándor-költeményt valamint

- a magyar hazafias költészetből egy ugyancsak szabadon választott verset adnak elő.

A versszemle fővédnöke Cságoly Péterfia Béla, a Közép-európai Civil Kutatóintézetért Alapítvány kurátora, a Szózat www.szozat.org elektronikus havilap főszerkesztője.

A versmondó verseny 2014. november 13-án, csütörtökön, a költő születésnapján, a magyar nyelv napján lesz szülővárosában, Ipolyságon (szlovák nevén Šahy).

A diákok ellátásáról és megjutalmazásáról a rendező és támogatói gondoskodnak.

( Érdeklődni a 047 / 488 53 13 távbeszélőszámon lehet)

 

{Sajó Sándor válogatott versei 2000-ben Nem akarok gyáva csendet címmel jelentek meg a Ménrót Kiadó gondozásában; ugyancsak ez a kiadó adta ki 2001-ben a Trianont ledöntjük c. válogatást, amelyben Sajó-versek is olvashatók. 2006-ban a dunaszerdahelyi Lilium Aurum gondozásában jelent meg Sajó Sándor Magyarnak lenni című kötete, amelyhez az utószót Zalabai Zsigmond írta.

A Palóc Társasági Könyvek sorozat 5. köteteként 2012-ben látott napvilágot a költő kötetekben megjelent verseinek gyűjteménye Szép szülőföldem Felvidék címen, amely a Palóc Társaság címén korlátozott számban kapható.

szozattv


szozat a tiszta hang
 SZAKC_Hirlevel_2022_06_09sissistalMÖD 2022.június 18-meghívó-1 oldalasKét film szórólap Trianon plakat NET 2022 Kiállítás szózatba 1 szozat a tiszta hangEUCHARKirályfesztSacra HungariaSacra HungariaSacra HungariaKOFESZTszozat a tiszta hangszozat a tiszta hangszozat a tiszta hang pálosokszozat a tiszta hangszozat a tiszta hang 
 Patriotak-Kronikaja-4.1 
 
szentkorona orszagaert alapitvany logo

 


egyesuletkopf