Miért jó magyarnak lenni, Csata Ernő könyve

Banyai-Balazs_Kastely-mese

 

Előszó a Miért jó magyarnak lenni kötethez

     Ebbe a szöveggyűjteménybe olyan gondolatokat, szellemi morzsákat raktam egymás mellé, amelyek életem során asztalomra hulltak és belőlük összeállt számomra a magyar kenyér, amire mindannyian büszkék lehetünk. Ezekből a morzsákból létezésünk kifürkészhetetlen ősisége, zamatos, régi nyelvünk utánozhatatlan gazdagsága és árnyaltsága tárul elénk. Olyan kérdések vetődnek fel, ősiségünk, történelmünk, genetikai rokonságunk, valamint a nyelvünk eredete kapcsán, amelye- ket, talán, az elkövetkező századok fognak megválaszolni. Az olvasó csak kapkodja a fejét és jogosan kérdezheti, hogy ezekről a dolgokról miért nem esett egy árva szó sem az iskoláinkban, történelem vagy irodalom órákon, tán, a tanárok is ennyire felkészületlenek lennének vagy csupán a tanterv köti őket? Hiszen az iskoláinkban ránk erőltetett, zsúfolt tananyagból nagyon sok felesleges. Én okleveles gépészmérnök-ként, már aktív életem végén, csak annyit mondhatok, hogy az iskolákban 17 év alatt tanultakból /pedig éltanuló voltam mindig/, életvitelemhez és szakmai érvényesülésemhez nem volt hasznomra még az 50%-a sem.                                                                                                                                                                                
     Mindazonáltal a szöveggyűjtemény csupán egy műszaki értelmiségi szubjektív véleményét tükrözi, de semmiképpen sem kimerítő vagy mindent átfogó jellegű az értékeink tárháza tekintetében, csupán figyelemfelkeltő szándékú.

Csata Ernő

 

 

szozattv


szozat a tiszta hang
 SZAKC_Hirlevel_2022_06_09sissistalMÖD 2022.június 18-meghívó-1 oldalasKét film szórólap Trianon plakat NET 2022 Kiállítás szózatba 1 szozat a tiszta hangEUCHARKirályfesztSacra HungariaSacra HungariaSacra HungariaKOFESZTszozat a tiszta hangszozat a tiszta hangszozat a tiszta hang pálosokszozat a tiszta hangszozat a tiszta hang 
 Patriotak-Kronikaja-4.1 
 
szentkorona orszagaert alapitvany logo

 


egyesuletkopf