Szőnyi József: Mit üzen a Pilis?

Szőnyi József Mit üzen

 

A pilisszántói Szőnyi József munkásságát, küzdelmeit foglalja össze ez a könyv, hirdetve a harag nélküli élet, az otthon, a falu és közössége iránti szeretet, a Szent Hegy és a magyar ősiség kapcsolódásának magas szintű megélését és továbbadását.
El kell azt is mondanunk, hogy a könyvben lévő írások nem most, hanem az események idejében készültek, s mivel évek teltek el egy-egy esemény között, a gondolatiság és az eszmeiség nem változott, inkább erősödött, ezért néha természetes módon ismétlődik. Hiszen tudjuk, az ismétlés a tudás anyja, s itt a Pilisben mérhetetlen mennyiségű tudás halmozódott fel, várva, hogy eljusson jogos tulajdonosához, a magyarsághoz.
Szó esik a Szikla Színházról, a Trézsi Szeretet-forrásról, a Csillagösvényről és a mellette sorakozó Nimródot, Atillát, Árpádot, Szent Istvánt, Szent Lászlót, Boldog Özsébet és Hunyadi Mátyást ábrázoló, fából faragott, háromméteres szobrokról, a Pilis Lélekharangjáról, a Boldogasszony kápolnáról, a Pilis Keresztjéről, az Áldást osztó Jézus szoborról, valamint azokról az emberi érzésekről, amelyek biztosítják, hogy jót tenni még ebben a modortalan korban is érdemes.

Koronás Kerecsen Kiadó, 2019

 

 

szozattv


szozat a tiszta hang
  2023.06.10.11.XVI.Szent_Korona_Konferencia03 2023.06.10.11.XVI.Szent_Korona_Konferencia03 Családom bhi 2023október 31 Históriás szabadegyetem 2023 06 02 2023. 02. 25. SZENT KORONA DÉLUTÁNOK03istenszülőMeghívó két oldalonszekelyfold-november Szaszregen-december2022 pusztaszabolcs-1Meghivo Orosz Ors Szoborsors aink c könyv bemutatójára Gyóni_kötet Patriotak-Kronikaja-4.1 
 
szentkorona orszagaert alapitvany logo

 


egyesuletkopf