Szőke István Atilla: Időkortyolók a Pilisben

idokortyolok a pilisben szoke istvan attila konyv konyvek

 

Most a hun-magyar rege- és mondavilág történéseit láthatják közelről, méghozzá néhány pilisi kirándulás keretében.
Miért éppen ott lesznek majd a kirándulások?
A Pilis az egyik kedvenc kirándulóhelyük. Csodálatos, semmihez sem hasonlítható édenkertje a világ megalkotójának.
S miért éppen a hun-magyar rege és mondavilágban utazgatnak majd?
Azért, mert Tudós Töhötöm hallott egy régi mondást, miszerint a Pilisnek mindenhez köze van. Akkor a hun-magyar regékhez, mondákhoz is, gondolta magában. Most valóssággá válik a valóság. Mert itt a Pilisben ez is lehetséges. Itt minden másképp van, és mégis ugyanúgy. Itt nem múlik az idő, de mégis halad. Itt a Pilisben vagy, de a Pilis is benned van.
Kívülről is érzed, s belülről is érzed. Itt magasabban szárnyalhatsz, de mélységeket láthatsz. Nem kell kérned semmit, mégis mindent megkapsz.
*
A kiadvány alapgondolata: micsoda becses ajándék az, hogy itt élhetünk. Hej, micsoda gyönyörűség, hogy ezen a nyelven beszélhetünk, milyen csodás a ránk bízott hagyaték, milyen fontos feladatunk az ősi örökségünk megóvása, s milyen megunhatatlan érzés magyarnak lenni.

 

Koronás Kerecsen Kiadó 2017

 

 

 

szozattv


szozat a tiszta hang
  2023.06.10.11.XVI.Szent_Korona_Konferencia03 2023.06.10.11.XVI.Szent_Korona_Konferencia03 Családom bhi 2023október 31 Históriás szabadegyetem 2023 06 02 2023. 02. 25. SZENT KORONA DÉLUTÁNOK03istenszülőMeghívó két oldalonszekelyfold-november Szaszregen-december2022 pusztaszabolcs-1Meghivo Orosz Ors Szoborsors aink c könyv bemutatójára Gyóni_kötet Patriotak-Kronikaja-4.1 
 
szentkorona orszagaert alapitvany logo

 


egyesuletkopf