Szőke István Atilla: Időkortyolók a Pilisben

idokortyolok a pilisben szoke istvan attila konyv konyvek

 

Most a hun-magyar rege- és mondavilág történéseit láthatják közelről, méghozzá néhány pilisi kirándulás keretében.
Miért éppen ott lesznek majd a kirándulások?
A Pilis az egyik kedvenc kirándulóhelyük. Csodálatos, semmihez sem hasonlítható édenkertje a világ megalkotójának.
S miért éppen a hun-magyar rege és mondavilágban utazgatnak majd?
Azért, mert Tudós Töhötöm hallott egy régi mondást, miszerint a Pilisnek mindenhez köze van. Akkor a hun-magyar regékhez, mondákhoz is, gondolta magában. Most valóssággá válik a valóság. Mert itt a Pilisben ez is lehetséges. Itt minden másképp van, és mégis ugyanúgy. Itt nem múlik az idő, de mégis halad. Itt a Pilisben vagy, de a Pilis is benned van.
Kívülről is érzed, s belülről is érzed. Itt magasabban szárnyalhatsz, de mélységeket láthatsz. Nem kell kérned semmit, mégis mindent megkapsz.
*
A kiadvány alapgondolata: micsoda becses ajándék az, hogy itt élhetünk. Hej, micsoda gyönyörűség, hogy ezen a nyelven beszélhetünk, milyen csodás a ránk bízott hagyaték, milyen fontos feladatunk az ősi örökségünk megóvása, s milyen megunhatatlan érzés magyarnak lenni.

 

Koronás Kerecsen Kiadó 2017

 

 

 

szozattv


szozat a tiszta hang 2019 10 20 Ertektar Budapesti Székely Kör   2019. október 16. Takaró Mihály 1 elatkozottkoztarsasag nyiro plakat újpogányság szalonna alap 1 rakkonf1022 szept 9 15 ig nfz szept25 bartok 1080x636px slider jegy hu sinka plak Meghívó 2019. szeptember 20 konferencia 20190921 Patriotak-Kronikaja-4.1
 
szentkorona orszagaert alapitvany logo

 


egyesuletkopf