Levél az olvasóhoz - 2016. 2. hó

Csak a lélek fuvalma teremtheti meg
az agyagból az Embert!
           (Saint –Exupéry: Harc a levegőért)

 

 

»Requiem egy hadseregért« jutott eszembe Nemeskürty István egyszerre hiányt pótló, de a kádári kor politikai eszmerendszerével is részben fertőzött könyve, amikor ismét felújult a vita, egy Kövér László kijelentés után, hogy katasztrófa volt eltörölni a sorkötelezettséget Magyarországon.

    Miközben a svájci André Blattmann altábornagy szerint Európa  polgárháború küszöbén áll, ezért azt tanácsolja az embereket, hogy fegyverkezzenek, a hazai baloldali és liberális képviselők, minden egyéb realitást is elvetve elemi dühhel vetették rá magukat a nyilatkozatra. Hogy több száz esztendőn át, Mohácstól Bocskay-ig, majd az 1848-as szabadságharcon keresztül Trianonig, a II. világégéstől 1990-ig önálló, önrendelkező, ütőképes honvédség hiányában nemzedékek nőttek fel félelemben, külső erőszakban, sírásban, panaszokban, most mind ez a múlt jótékony homályába vettetett. Mikor értik meg végre,  miért zokogott Mezey Mária [Karády Katalin] dala, »Hol vannak a katonák…, 1945. januárjában.« Mintha az egész nemzet szemét véres köd fedné, hogy visszaemlékezzen a dicsőséges szovjethadsereg mit művelt Magyarország »felszabadításakor.« Mikor fogják fel egyesek, hogy a haza csak akkor számíthat megbízható védelemre, ha nem a Tőke által korrumpált washingtoni és brüsszeli politikusok irányítják, mert ezeknek Isten nem ad, nem adhat győzelmet. Most a migránsok európai beözönlése okán végre látni kellene azokat a kulturális különbségeket [és az ebből fakadó veszélyeket], amelyek annál erősebben hatnak, minél öntudatlanabbak, ami fokozza és tudatossá teszi a vallási- ideológia ellentétet. A mohamedán vallás, az iszlám az [de a keleti ortodoxia is] amely a törökségre [románságra, szerbségre] a történelmi keresztény egyházak, a keresztény európai ideológia, anno a magyarság folyamatos támadását, a kiirtását kötelezővé tette. Az ortodox iszlám szent törvényei szerint, az igazhitű és hitetlen gyaur között az egyetlen érintkezési mód, a dzsihád, a szent háború napjainkban is. A sorkatonaság, ha nem kommunista- szocialista módon működik, fizikai és erkölcsi tartást, büszkeséget ad, az önvédelmi képességek birtokba jutása mellett.

    Hol vannak, a katonák, hová tetted az eszed Te magyar nép. Emlékezz, a Magyar Királyi Ludovika Akadémia honvédtiszt képző jelmondata volt »a Hazáért mindhalálig.« Így elegyen.

Cságoly Péterfia Béla
főszerkesztő

szozattv


szozat a tiszta hang Trikolor Gala 2020 Stefania REGISZT Trikolor Gala 2020 Stefania REGISZT Trikolor Gala 2020 Stefania REGISZT Trikolor Gala 2020 Stefania REGISZT Trikolor Gala 2020 Stefania REGISZT Trikolor Gala 2020 Stefania REGISZT Trikolor Gala 2020 Stefania REGISZT Trikolor Gala 2020 Stefania REGISZT Trikolor Gala 2020 Stefania REGISZT Rátkai 2020 01 30 jorafordulopal vers2020a Patriotak-Kronikaja-4.1
 
szentkorona orszagaert alapitvany logo

 


egyesuletkopf