Levél az olvasóhoz - 2009.12. hó

Remélem minél többen fognak olvasni minket. Értelemszerűen kicsit bővebbek és színesebbek leszünk mint nyomtatásban, a művészi fotók mellett apróbb tartalmi változásokat is eszközöltünk. A havonta megjelenő újság „belső” két oldala általában tematikus áttekintéssel jelenik majd meg. Az „utolsó oldal” pedig állandó rovatot tartalmaz majd a trianoni békediktátummal elszakított területek kevésbé ismert írói és költői műveinek bemutatásával és szűkebb pátriájuk leírásával. Nem feledkezünk meg ezek a lassan elfeledett tájegységek általános bemutatásáról sem, történelmi háttérrel. Utoljára, de nem utolsósorban kiemelten fontos feladatunknak tekintjük a magyar nyelv védelmét, nyelvünk értékeinek megóvását. Nem szakfolyóiratnak szánjuk, amit most közreadunk, inkább olyan hézagpótlónak, amely színesebb tartalma miatt általánosabb érkelődésre is számíthat.

 

Szeretnénk, hogy minél több középiskolában is tudjanak a Szózat folyóiratról, felkeltve ifjúságunk érdeklődését. Sokan közülük csak iskolai kényszerből olvasnak szépirodalmi műveket, neves magyar szerzőket sem ismernek.
A világháló segítségével talán sikerül beléjük oltani nemzetünk oly pótolhatatlan kincseinek megbecsülését, mint a nyomtatott
könyvek, a szépirodalom és a választékos magyar nyelv szeretete. Ezután már minden rajtunk múlik.

 


Cságoly Péterfia Béla
főszerkesztő

szozattv


szozat a tiszta hang 
szozat a tiszta hang szozat a tiszta hang
 Patriotak-Kronikaja-4.1 Patriotak-Kronikaja-4.1
 
szentkorona orszagaert alapitvany logo

 


egyesuletkopf