Levél az olvasóhoz - 2013.10. hó

Az elmúlt hónapokban élte végnapjait a ma ötveneseinek oly kedves helye, a 175 éve létező Vidámpark. » A kulturális forradalom egy nagyon fontos posztján kell őrt állnia Politikailag, eszmeileg kell átgyúrni a kérdés, ahol még nem vagyunk ott. Ezennel kinevezem az Angol park igazgatójává.  – mondta Virág elvtárs Pelikánnak.–  De miért Angol park, miért nem vidámpark?- kérdezte a gátőr« (1)


Bár vélhetőleg az 1950-es év tavaszán kibővített,/az Angol parkkal egybebontott Vurstli/ nem így nyerte el a nevét, nevéhez méltón sokunknak szép családi emlékek fűződnek hozzá, és bár az 1906-ban épült, műemléki védettséget élvező Körhinta, az 1922 óta működő faszerkezetes hullámvasút, az 1912-ben indított Barlangvasút és az 1960-as évekbe létrehozott Lézerdodzsem tetőszerkezete, valamint Óriáskerék a tervek szerint fennmarad. Így rég elmúlt ifjúságom után most örökre elvesztem azt a feledhetetlen hangulatot is, bér hozzá kell tennem, hogy a végleges bezárás útját kövezték ki az évek múlásával olyan játékok, »attrakciók« megszűnése, mint a Hajóhinták, a Gőzmozdonyos kisvasút, Ringlispíl, a Régi Elvarázsolt Kastély, a Pisztoly-céllövölde, a Lökd meg a kecskét, a Gokart és társai, amik kipróbálását, mi akkori gyerekek mindig izgalommal vártuk. Egy álom végleg lezárult, helyét a Fővárosi Állatkert veszi át, s csak az idő fogja eldönteni, hogy szomorú vagy vidám nosztalgiával emlékezünk gyermekkorunk egyik fontos emlékére.


*


Jóna Dávid barátunk aktív részvételével az 1994-ben alapított Art'húr kulturális, művészeti lap a facebookra költözött. Az Art'húr Irodalmi Kávéház  - alkotókat, gondolkodókat, értelmiségi létformát választó individuumokat összefogó kulturális, művészeti közösség.  Fedezze fel magának, látogassa meg az Art’húrt!

1. Bacsó Péter, a Tanú

szozattv


szozat a tiszta hang Trikolor Gala 2020 Stefania REGISZT Trikolor Gala 2020 Stefania REGISZT Trikolor Gala 2020 Stefania REGISZT Trikolor Gala 2020 Stefania REGISZT Trikolor Gala 2020 Stefania REGISZT Trikolor Gala 2020 Stefania REGISZT Trikolor Gala 2020 Stefania REGISZT Trikolor Gala 2020 Stefania REGISZT Trikolor Gala 2020 Stefania REGISZT Rátkai 2020 01 30 jorafordulopal vers2020a Patriotak-Kronikaja-4.1
 
szentkorona orszagaert alapitvany logo

 


egyesuletkopf