Levél az olvasóhoz - 2013.10. hó

Az elmúlt hónapokban élte végnapjait a ma ötveneseinek oly kedves helye, a 175 éve létező Vidámpark. » A kulturális forradalom egy nagyon fontos posztján kell őrt állnia Politikailag, eszmeileg kell átgyúrni a kérdés, ahol még nem vagyunk ott. Ezennel kinevezem az Angol park igazgatójává.  – mondta Virág elvtárs Pelikánnak.–  De miért Angol park, miért nem vidámpark?- kérdezte a gátőr« (1)


Bár vélhetőleg az 1950-es év tavaszán kibővített,/az Angol parkkal egybebontott Vurstli/ nem így nyerte el a nevét, nevéhez méltón sokunknak szép családi emlékek fűződnek hozzá, és bár az 1906-ban épült, műemléki védettséget élvező Körhinta, az 1922 óta működő faszerkezetes hullámvasút, az 1912-ben indított Barlangvasút és az 1960-as évekbe létrehozott Lézerdodzsem tetőszerkezete, valamint Óriáskerék a tervek szerint fennmarad. Így rég elmúlt ifjúságom után most örökre elvesztem azt a feledhetetlen hangulatot is, bér hozzá kell tennem, hogy a végleges bezárás útját kövezték ki az évek múlásával olyan játékok, »attrakciók« megszűnése, mint a Hajóhinták, a Gőzmozdonyos kisvasút, Ringlispíl, a Régi Elvarázsolt Kastély, a Pisztoly-céllövölde, a Lökd meg a kecskét, a Gokart és társai, amik kipróbálását, mi akkori gyerekek mindig izgalommal vártuk. Egy álom végleg lezárult, helyét a Fővárosi Állatkert veszi át, s csak az idő fogja eldönteni, hogy szomorú vagy vidám nosztalgiával emlékezünk gyermekkorunk egyik fontos emlékére.


*


Jóna Dávid barátunk aktív részvételével az 1994-ben alapított Art'húr kulturális, művészeti lap a facebookra költözött. Az Art'húr Irodalmi Kávéház  - alkotókat, gondolkodókat, értelmiségi létformát választó individuumokat összefogó kulturális, művészeti közösség.  Fedezze fel magának, látogassa meg az Art’húrt!

1. Bacsó Péter, a Tanú

szozattv


szozat a tiszta hang
 meghivo2Gyóni kötetképSZAKC_Hirlevel_2022_06_09sissistalMÖD 2022.június 18-meghívó-1 oldalasKét film szórólap Trianon plakat NET 2022 Kiállítás szózatba 1 szozat a tiszta hangEUCHARKirályfesztSacra HungariaSacra HungariaSacra HungariaKOFESZTszozat a tiszta hangszozat a tiszta hangszozat a tiszta hang pálosokszozat a tiszta hangszozat a tiszta hang 
 Patriotak-Kronikaja-4.1 
 
szentkorona orszagaert alapitvany logo

 


egyesuletkopf