A Balaton ökológiai vízminőségi állapota 2018 nyár elején

balatonhabzasA megszokottnál korábban beköszöntő nyári időjárás hatására a Balaton vize is hamar fürdésre alkalmassá vált. Érdemes tudni, hogy az elmúlt húsz évben a Balaton vízminősége példaértékű javuláson ment keresztül, és ez a kedvező állapot idén is folytatódik.
A természetes fürdővizek ökológiai vízminőségének mérőszáma, a vízben lebegő algák mennyisége, illetve összetétele szintén erről tanúskodik. A természetes fürdővizekről rendelkező hazai szabályozás értelmében a víz kiváló, illetve jó minőségűnek tekinthető, amennyiben az algák mennyiségének becslésére használt pigment, a klorofill-a mennyisége nem éri el a 10, illetve 25 µg/l-es értéket. Szintén lényeges szempont, hogy mennyi egy speciális csoport, az ún. cianobaktériumok, régi nevükön kékalgák részaránya az alga együttes egészéhez képest.

szozattovabbacikkhez

szozattv


szozat a tiszta hang 2019tavaszESZTERGOM Mátyás király szine püski 80 programok kreatív 2019. 01. 26. SZENT KORONA DÉLUTÁNOK plakát 02 hunyadikonf versmaraton jankocsm Patriotak Kronikaja 3.3
 
szentkorona orszagaert alapitvany logo

 


egyesuletkopf