Arany János sokszínű öröksége – Babus Antal és Dávidházi Péter előadásai videón

BabusKöltő, akadémikus, főtitkár – születésének kétszázadik évfordulóján ki más is lehetett volna a tudományünnepi diákelőadás főszereplője, mint Arany János. Az MTA Székházába látogató iskolások közéleti és irodalmi oldaláról is megismerhették a XIX. századi Magyarország egyik meghatározó személyiségét.
Az előadáson készült képeink itt láthatókNincs a magyar irodalomnak még egy olyan klasszikusa, akinek a pályája oly szorosan kötődne a Magyar Tudományos Akadémiához, mint Arany Jánosé. Költői munkássága mellett magára vállalta a főtitkári teendőket, az Akadémia Székházában lakott, és itt állt a ravatala is. Versei kéziratainak számottevő részét, köztük a Kapcsos könyvet is az Akadémiai Könyvtár Kézirattárában őrzik. E tekintélyes akadémiai örökség titkaiba a Kézirattár vezetője, Babus Antal vezette be a közönséget.

szozattovabbacikkhez

szozattv


szozat a tiszta hang
  2023.06.10.11.XVI.Szent_Korona_Konferencia03 2023.06.10.11.XVI.Szent_Korona_Konferencia03 Családom bhi 2023október 31 Históriás szabadegyetem 2023 06 02 2023. 02. 25. SZENT KORONA DÉLUTÁNOK03istenszülőMeghívó két oldalonszekelyfold-november Szaszregen-december2022 pusztaszabolcs-1Meghivo Orosz Ors Szoborsors aink c könyv bemutatójára Gyóni_kötet Patriotak-Kronikaja-4.1 
 
szentkorona orszagaert alapitvany logo

 


egyesuletkopf