Katolikusok és a migráció: vannak-e jogos félelmek?

cna 560Az alábbiakban William Kilpatrick véleménycikkét közöljük rövidített és szerkesztett formában, amelynek eredetije a Crisis katolikus oldalon jelent meg.
Az eredeti cikk szerzője éveken át a Boston College tanára volt. Számos könyv szerzője, amelyek a kultúrák és vallások témáját dolgozzák fel; ilyen könyvei közé tartozik a "Why Johnny Can’t Tell Right From Wrong", a "Christianity, Islam and Atheism: The Struggle for the Soul of the West" és a "The Politically Incorrect Guide to Jihad". Kilpatrick katolikus oldalak vendégszerzője, a cikkei megjelentek már a Catholic World Report, a National Catholic Register, az Aleteia, és a First Things oldalakon is.
Ferenc pápa az évek során több beszédében és nyilatkozatában is korholta az európaiakat a bevándorlóktól való félelmeikért. Legutóbb március elején tért vissza ehhez a témához, "bevándorlásellenes" pártok választási sikere után Olaszországban. A Reuters tudósítása szerint "Ferenc pápa vasárnap aggodalmát fejezte ki a félelem által diktált nemzeti politikák miatt".

szozattovabbacikkhez

szozattv


szozat a tiszta hang wass2019 trikolor gala 2018 cweb stefan dunapalota hunyadikonf jankocsm Patriotak Kronikaja 3.3
 
szentkorona orszagaert alapitvany logo

 


egyesuletkopf