Szabad a vers!

szabadversOrszágos verspályázatot hirdet az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság. A Szabad a vers című pályázatra felső tagozatos és középiskolás diákok jelentkezését várják, akiknek tizenkét klasszikus költő családhoz köthető verseinek egyikét kell újragondolniuk.
„Ma, a költészet napján mindenki a versekre, a költőkre emlékezik, mi szeretnénk ezt a napot, a költészetet közelebb vinni a fiatalokhoz, mégpedig a családokon keresztül, hiszen 2018 a családok éve” – mondta el Balog Zoltán az emberi erőforrások minisztere. Majd kiemelte: ebben az évben a kultúrát, a családokat, az oktatást, a köznevelést szeretnék a diákok világával összekötni, így született meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság közös projektjeként a Szabad a vers című országos verspályázat is, amelyre felső tagozatos és középiskolás tanulók jelentkezését várják. A diákok feladata nem kevesebb, mint a nagy költőink családhoz köthető, családról, családtagokról, kötődésekről szóló verseinek újragondolása, átfogalmazása. A pályázók összesen tizenkét klasszikus verset dolgozhatnak át – fűzte hozzá a miniszter. „Változik a fiatalok világa, a kultúrája, de mi azt szeretnénk, ha ezek a költők, Arany János, Petőfi Sándor, Ady Endre, József Attila és a többiek is ugyanolyan fontosak lennének a mai diákok számára, mint a korábbi nemzedékeknek voltak” – tette hozzá az emberi erőforrások minisztere, majd elmondta: a pályázatra a mai naptól, április 11-től lehet jelentkezni egészen május 11-ig.

szozattovabbacikkhez

szozattv


szozat a tiszta hang
  2023.06.10.11.XVI.Szent_Korona_Konferencia03 2023.06.10.11.XVI.Szent_Korona_Konferencia03 Családom bhi 2023október 31 Históriás szabadegyetem 2023 06 02 2023. 02. 25. SZENT KORONA DÉLUTÁNOK03istenszülőMeghívó két oldalonszekelyfold-november Szaszregen-december2022 pusztaszabolcs-1Meghivo Orosz Ors Szoborsors aink c könyv bemutatójára Gyóni_kötet Patriotak-Kronikaja-4.1 
 
szentkorona orszagaert alapitvany logo

 


egyesuletkopf